Zonnewind is een energiecoöperatie ontstaan in Zandhoven die zich als doel heeft gesteld de CO2-uitstoot in Zandhoven en omgeving terug te dringen en het publiek te informeren over de huidige problematiek rond klimaatverandering, de oorzaken ervan en de mogelijke oplossingen. Zonnewind CVBA werd in 2017 opgericht door enkele bezorgde en geëngageerde burgers die op deze manier hun kleine steentje proberen bij te dragen aan de strijd tegen de opwarming van de aarde. We doen dit hoofdzakelijk door het vervangen van bestaande installaties door nieuwe milieu- of energievriendelijke alternatieven of we zoeken waar onze klanten kunnen besparen en tegelijkertijd investeren in hernieuwbare energie.

De financiering van onze projecten gebeurt door burgers die aandeelhouder worden van de coöperatie en in ruil een stuk van het rendement krijgen. Zo willen we de burgers op een positieve manier in contact brengen met de klimaatproblematiek en draagvlak creëren voor de nodige acties.

Zonnewind CV
30 jan, 2021
Voltijds
De eerste jaren werden de projecten uitgewerkt door ons hecht team van vrijwilligers die zich na hun dagtaak belangeloos inzetten voor Zonnewind. Maar we zitten in een groeiverhaal en professionalisering is noodzakelijk. Daarom hebben we ondertussen een werfleider en bedrijfsleider aangetrokken om de vrijwilligers te ondersteunen. En momenteel zoeken we bijkomend een projectingenieur om dit diverse team te versterken. Functieomschrijving Je   ontwerpt   “goede” projecten, wat voor ons betekent een win-win-win creëren voor de klant, Zonnewind en het klimaat. Dit houdt in: Screening van maatregelen voor energiebesparing en opwek van duurzame energie in publieke, residentiële en bedrijfsgebouwen maar ook in de open ruimte. Maken van een technische analyse voor het bepalen van een optimale combinatie van verschillende technieken, zoals zonnepanelen, LED, isolatie, warmte … Opmaken van bestekken om leveranciers en (onder)aannemers te raadplegen en selecteren. Uitwerken...